Veel gestelde vragen

Kan ik in de winkel last-minute iets komen kiezen?

Ja, zeker! Van woensdag tem zaterdag kan je van 10u tot 18 u bij ons tercht in de Kapellestraat 99 in Deinze. Aangezien we alles vers en in huis maken is er een aanbod van de dag. Wil je zeker zijn dat jouw favoriete taartje, quiche of slaatje klaar staat voor jou? Bestel dan op voorhand via de website of  telefonisch, we zetten alles klaar voor jou!

Kan ik ter plaatse iets komen eten?

Tuurlijk! Welkom in onze lunch- en tearoom van woensdag tem zaterdag om te komen lunchen of van een taartje te komen genieten in onze gezellige verbruikszaal of zonnig terras met aanpalende tuin, de kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in het groen.

Kan ik blijven bestellen?

Ja! Wil je zeker zijn van jouw favoriete taartje, quiche of slaatje? Bestel dan op voorhand en we zetten alles klaar voor jou op het afgesproken uur. Bestellen kan van dinsdag tem zaterdag.

Wat met allergenen?

Voor informatie over de allergenen in onze producten kan u ons telefonisch of via mail contacteren. De samenstelling van onze bereidingen kan wijzigen.

Zijn jullie verpakkingen duurzaam/recycleerbaar?

Ja! We proberen onze ecologische voetafdruk te beperken. Al onze gerechten worden in de winkel verpakt in duurzame verpakkingen en waar mogelijk ook herbruikbare.

Wanneer we leveren voor grote groepen gebruiken we kommetjes en glazen potjes die je nadien terug kan binnenbrengen zodat ze nog op vele feestjes aanwezig kunnen zijn. De taarten en quiches zitten steeds in een kartonnen doos die samen met papier & karton gerecycleerd worden. In de winkel gaan bijgerechtjes en fruitsalades in een kartonnen bowl met plastiek dekseltje, de bowl mag ook bij het papier & karton, het dekseltje hoort in de blauwe PMD zak.

Heb je graag een zakje? Dan krijg je een papieren exemplaartje mee. Gebruik het gerust opnieuw wanneer je je volgende bestelling afhaalt. Wie graag zijn eigen potje(s) en/of zakje meebrengt naar de winkel mag dit zeker doen! We vullen ze graag met lekkers ;)

Heb je nog duurzame tips voor ons? We horen het graag!

Hoeveel quiche moet ik voorzien per persoon?

Als voorgerecht met een slaatje erbij

Voorzie 1 grote quiche per 6 personen of 1 kleine quiche per 3-4 personen.

Als hoofdgerecht met één van onze slaatjes of soep

Voorzie 1 grote quiche per 3-4 personen of 1 kleine quiche per 1-2 personen.
Indien er niks wordt bij voorzien, reken dan nog een iets ruimere portie.

Hoeveel taart moet ik voorzien per persoon?

De taarten van Tartelier zijn niet vergelijkbaar met klassieke taarten waardoor je veel stukjes uit een taart kan halen en er toch meer dan voldoende is.

Als dessert of in namiddag bij thee of koffie: snij de grote taarten in 8- 10 stukken en de kleine taarten in 4-6 stukken. 1 stuk is meestal voldoende per persoon.

Indien je liever meerdere taarten wil laten combineren bijvoorbeeld bij een dessertbuffet: snij de grote taart in 12 stukken en de kleine taart in 8-10 stukken, dan kunnen mensen verschillende soorten taart proeven.

De brownie wordt in 1 groot stuk geleverd, verdeel zelf naar keuze in grote (+/-9) of vele kleine stukjes, bijvoorbeeld voor bij de koffie.

Hoe warm ik mijn quiche op?

  • Warm bij voorkeur de quiche op in een warmeluchtoven. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Steek de quiche (of de aparte stukjes) in de oven voor 10-15 minuten.
  • Haal eruit en geniet… Smakelijk!

Indien er geen oven beschikbaar is kan de quiche ook opgewarmd worden in de microgolfoven, maar dan blijft de korst minder krokant. Dan hoeft de quiche slechts 2-3 min in de microgolfoven.

Hoe moet ik de quiche of taart bewaren?

  • Quiche en de meeste taarten (behalve deze hieronder vermeld) bewaren in de frigo.
  • Niet in de frigo bewaren: chocoladetaart, brownie,carrotcake, poppyseed-lemoncake.